Kezdőlap Jelöltjeink Céljaink Videók Kapcsolat

PROGRESSZÍV KAMARA

dr. Hegedűs András

Jelölések

  • Felügyelő Bizottság elnöke
  • Felügyelő Bizottság tagja
  • MÜK Küldöttgyűlés tagja

Bemutatkozás

2008-óta vagyok a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Korábbi gyakorlati időmet a közigazgatásban önkormányzati jegyzőként töltöttem. Már 12 éve aktív szereplője vagyok kamarai bizottságoknak. Az elmúlt időszakban a Nemzetközi Bizottság, az Etikai Bizottság, a legutóbb pedig az Elnökség tagja voltam. A kamarai munka során szerintem az a legfontosabb, hogy demokratikusan, és kompromisszumra törekedve döntsünk, - érveket és ellenérveket megvitatva, tiszteletben tartva - a tagság érdekének szem előtt tartásával. 

Mindig is független voltam. Azért szeretnék most már az Ellenőrző Bizottságban szerepet vállalni, mert egy erős Ellenőrző Bizottság lehet annak letéteményese, hogy demokratikus legyen a Kamara vezetése. Jó elemző képességemet, kommunikációs készségemet az Ellenőrző Bizottság és MÜK szolgálatába állítanám azzal, hogy igényes vagyok a munkámra.

MÜK tagi jelöltségem alapja, hogy szerintem a kor változásaihoz hozzá kellene igazítani a Kamara működését. A gazdasági döntéseket MÜK-ön és BÜK-ön belül is tudnám segíteni gazdaság gyakorlati tapasztalataimmal, és bankszakjogászi tudásommal. Bárhogy is alakul a Kamara jövője, feltétlenül vissza kellene térni arra a hasznos gyakorlata, hogy a Kamara képes legyen hallatni a hangját és megnyilvánulni, a saját tagjait, és az állampolgárok széles csoportját érintő ügyekben. Ha kiállunk magunkért ezáltal javul a hazai ügyvédség önbecsülése. Ha kiállunk mások mellett, ezáltal javul a hazai ügyvédség közmegítélése, és az állampolgárok által táplált szimpátia pozitív visszacsatolásként az ügyvédség saját érdekérvényesítési lehetőségeit erősíti meg!