Kezdőlap Jelöltjeink Céljaink Videók Kapcsolat

PROGRESSZÍV KAMARA

dr. Méhes Dávid Dániel

Jelölések

  • Szociális és Jóléti Bizottság elnöke
  • Szociális és Jóléti Bizottság tagja

A szociális bizottság elnöke és tagja tisztségekre jelentkeztem. Az ajánlások alapján a szociális bizottság elnöke és tagja tisztségekre vagyok választható. Az elnöki programomból megtartottam a "Határozott érdekvédelem és ügyvédközpontúság" célját, amit a szociális bizottságban is megfelelő súllyal figyelembe kell venni. Szükség van saját szabályzat kidolgozására, mely az ügyvédi kar szociális ügyeire vonatkozik. Az ügyvédek gazdasági összefogásának eredményeként segélyekkel, pótlékokkal segíthetnénk azt a kollégát, aki igényli, gondolok itt akár megfelelő táppénzkiegészítésre, vagy más segélyre, családi pótlék kiegészítésére, nyugellátásra. A szabad pálya, ne jelentse egyszersmind a szabad koplalás jogát. A szociális juttatások igénye nem újkeletű, volt idő amikor széles körben tette lehetővé a kamara, ilyen volt a nyugdíj, családi pótlék és táppénz helyettesítő, vagy kiegészítő juttatások, pályakezdő ügyvédek jövedelmének kiegészítése, üdülési segély, szabadságpénz, házassági segély stb. Az ügyvédi presztízs része és közös érdek az is, hogy ne hagyjuk a kollégákat lehetetlen helyzetben. A szociális ügyekben véleményem szerint a MÜBSE is kivehetné a részét, és ezt a szociális bizottság kezdeményezheti.

Bemutatkozás

Dr. Méhes Dávid Dániel ügyvéd vagyok, a jogász diplomát 2003-ban szereztem, és 2004-től dolgozom ügyvédjelöltként, majd 2008-tól ügyvédként. Házasságban, élek és három kisgyerek apukája vagyok. Ügyvédjelölti, majd ügyvédi munkám során számos területen dolgoztam. Mindig arra törekedtem, hogy széles látókörű tapasztalt ügyvéd legyek. Ügyvédi irodám - mely klasszikus ügyvédi tevékenységet végez - országos viszonylatban, jó kapcsolati struktúrával a megbízói érdekvédelmet és érdekérvényesítést a lehető legtöbb területen, széles körben, magas szakmai színvonalon biztosítja. Közreműködőként vettem részt éveken keresztül a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal jogi képviseletében, ügyfelem volt szintén éveken keresztül az Accor Services Magyarország Kft cég- adó- és munkajogi területen, évekig képviseletem a MÁV START Zrt. munkavállalóit sértett jogi képviselőként büntetőügyekben, valamint a mai napig képviselem a DAS Jogvédelmi Zrt. biztosítottjait jogvitás ügyeikben. Ügyvédjelöltként és ügyvédként rendszeresen láttam el jogsegélyszolgálatot és jogi tanácsadást munkajog, adó és TB jog, cégjog területén.

Ügyvédjelöltként, majd kezdő ügyvédként foglalkoztam kirendelt védői tevékenységgel, és pártfogó ügyvédként, valamint ügygondnokként is eljártam. Társaimmal létrehoztam az e-ÜMK internet alapú ügyvédi helyettesítési rendszert elsősorban a kirendelt ügyvédi tevékenység elősegítésére. A Wolters Kluwer együttműködésével az e-ÜMK fejlesztői csapatával részt vettem a Praxys ügyvitel rendszer fejlesztésében. Kezdeményezésemre az Orac kiadó inkubációjában elindítottuk társaimmal az Ügyvéd Podcast műsorait. Ügyvédi irodák irodagondnokaként 2014-től a mai napig segítem a kamarai feladatokat. Lényegesnek tartom az ügyvédek megfelelő érdekvédelmét, ami konkrét közreműködést, tanácsot és iránymutatást jelent akár az ügyvédeknek, legyen szó akár a saját ügyeikről, akár az üzleti életben való érvényesülésről. Különösen lényegesnek tartom az ügyvédi ügyviteli rendszerek közös fejlesztését.