Kezdőlap Jelöltjeink Céljaink Videók Kapcsolat

PROGRESSZÍV KAMARA

dr. Mórotz Zsolt

Jelölések

  • Elnökségi tag
  • Etikai Bizottság tagja
  • MÜK Küldöttgyűlés tagja

A kirendelt védők helyzete

Az aktív kamara nagyon fontos. Azt gondolom, az utóbbi időben a kamara nem kellőképpen képviselte a jogász, az ügyvédtársadalmat és aktívabban kellene részt venni ebben. Számomra kiemelten fontos a kirendelt védők helyzete, ezzel kapcsolatban már többször megnyilatkoztam és az elmúlt években ezt aktívan figyelemmel kísértem.

A kamara feladata nagyon sokrétű. Ha sokféle ember, sok szakember, sokféle irányultságú ember áll össze, akkor mindenki tudja képviselni kicsit máshogy a közös érdeket. A közös cél, hogy a budapesti ügyvédeknek jobb legyen, a kamara ténylegesen segítse a tagjait. Mi, akik összeálltunk, nagyon jól tudnánk együttműködni a kamarai életben.

Bemutatkozás

2007-ben diplomáztam cum laude minősítéssel az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán. Az egyetem elvégzését követően egy évig a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága Kiemelt Pénzügyi és Gazdasági Ügyek Osztályán dolgoztam, majd ezt követően Beleznay Zsolt ügyvédnél voltam ügyvédjelölt.

A szakvizsga letételét követően 2012. januárjától dolgozom ügyvédként egyszemélyes ügyvédi irodámban. Munkám során mind büntetőjoggal, mind polgári ügyekkel foglalkozom, így viszonylag széles spektrumával találkoztam az ügyvédi hivatásnak.

A jelenlegi ciklusban a BÜK Etikai Bizottságának tagjaként betekintést és tapasztalatot szerezhettem a kamara működésébe.

Az elmúlt években egyre többet foglalkoztam a kamarai ügyekkel, fontos számomra a kollégák képviselete és hivatásunk problémáinak megoldása. Ezen belül is a kirendelt védők érdekeinek képviselete. E témában az Ügyvéd Podcast vendége is voltam idén nyáron. Több alkalommal vendég előadóként részt vettem a jelölti képzésben. Továbbá számos képzés lebonyolításában is részt vállaltam.