Kezdőlap Jelöltjeink Céljaink Videók Kapcsolat

PROGRESSZÍV KAMARA

dr. Muskovszky Balázs

Jelölések

  • Titkár
  • MÜK Küldöttgyűlés tagja

Pályakezdő fiatalok

A pályára lépő fiatalok helyzete rendkívül nehéz. Ha most modelleket készítenénk, akkor azt látnánk, hogy gyakorlatilag egy év alatt ügyfélkör, felszerelések vagy adottságok nélkül ezek a vállalkozások tönkremennek gazdaságilag. Képtelenség őket finanszírozni. A pályakezdő kollégáknak minden esetben szüksége van valamilyen támogatásra.

A mi ajánlatunk az, hogy a pályakezdők az első kettő évükben egy olyan professzionális irodahosting szolgáltatást tudjanak igénybe venni (nem a kamara épületében, mert az funkcionálisan alkalmatlan erre, hanem) egy valós irodakörnyezetben.

Online regisztrációval megoldva, odahívhatják az ügyfeleiket és egy jelképes díjfizetés mellett fénymásolhatnak, nyomtatnak. Átveszik a leveleiket, bejelenthetik oda az irodájuk székhelyét. Mivel az első két évre vonatkozna a támogatás, ezzel nagyban hozzájárulnánk ahhoz, hogy ők piacon is tudjanak maradni.

Szakvizsgázást követően nem arról van szó, hogy az ember ügyvéd lesz és akkor hirtelen ölébe hullik egy csomó ügyfél, egy csomó ügy és elkezd sok pénzt keresni, amiből egyébként az elképesztően sok kiadását tudja majd fedezni. Arról van szó, hogy az ügyvéd, az elején, amikor pályakezdő, megpróbálja begyűjteni az ügyfeleket, hogy egyáltalán legyen pénze. A kiadásoknak meghatározó része a bérleti díj, egy iroda fenntartása, ami nélkül lehetetlen, hogy valaki ügyvédi szolgáltatásokat tudjon nyújtani.

Bemutatkozás

2011-ben diplomáztam cum laude minősítéssel a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.  Az egyetem elvégzését követően ügyvédjelöltként kezdtem meg a munkát édesapám közel negyven éve működő, és nagy szakmai tapasztalattal rendelkező irodájában.

Sikeres szakvizsgázást követően 2016 óta egyéni ügyvédként képviselem ügyfeleimet. Jellemzően büntetőjoggal foglalkozom, de munkám során ellátom a klasszikus ügyvédi feladatokat mind a polgári peres eljárások, cégeljárások ill. ingatlan adásvételek során. Ezeken túlmenően széleskörű tapasztalattal rendelkezem az idegenrendészeti eljárások terén.

Jelenleg tagja vagyok a Budapesti Ügyvédi Kamara Összeférhetetlenségi Bizottságának.