Kezdőlap Jelöltjeink Céljaink Videók Kapcsolat

PROGRESSZÍV KAMARA

dr. Nagy Rajmund

Jelölések

  • Elnökségi tag
  • MÜK Küldöttgyűlés tagja

Ügyvédi gazdasági társaság

Az üzleti életbe tudnánk bekerülni azáltal, hogy örökölhető, értékesíthető, átruházható lenne az ügyvédi iroda, vagy üzletrészként lehetne róla rendelkezni. A versenyképességet mindig jó növelni. A lakosság az a szegmens, akinek egy fölösleges teher az Áfa, mindkét fél jól járna egy ilyen fajta változtatással, ha a lakossági szolgáltatások Áfa mentesek lennének. Ehhez, nagyon komoly lobbierő kellene, de azt gondolom, hogy ez sikerülhet. Szerintem a Pénzügyminisztériumnál és a NAV-nál komoly erőket kell bevetni ahhoz, hogy átmenjen, de vannak rá példák, hogy ez sikerült, ilyen a járóbetegellátás.

Bemutatkozás

1968.07.06-án születtem Budapesten, diplomát 1992-ben szereztem a Miskolci Egyetem Jogi Karán.

Pályámat a Magyar Nemzeti Bank Jogi Osztályán kezdtem, ahol bankjogi, pénzügyi jogi, ismeretekre tettem szert.

Később a Jakab és Társai Ügyvédi Irodában ügyvédjelöltként dolgoztam, majd 1995-től a Sátori Tóth és Luther Ügyvédi Irodában lettem ügyvéd. Az iroda többek közt a legnagyobb hazai felszámoló cég, a REORG Rt. jogi tanácsadója volt, az állami vállaltok privatizációjában, szerkezet átalakításában, felszámolásában vett részt.

1999-ben hoztam létre a dr. Nagy Rajmund Ügyvédi Irodát, Budapest, II. ker. Keleti Károly u. 17. szám alatti székhellyel, ahol azóta is főképp cégképviselettel, szerződési joggal, foglalkozunk, biztosítás területén vezető jogtanácsosi tevékenységet is végeztünk, emellett a felszámolás és végrehajtás területén kívül polgári perekben jogi képviseletet láttam el.

2003-tól mediátorként is dolgoztam. 2004-ben kaptam meg diplomámat a Biztosítási Szakjogász képzésben. 2011-ben a European Business Lawyer Szakjogász képzésben vettem részt.

1993-tól a Budapesti Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságának jegyzője, 1995-től a Budapesti Ügyvédi Kamara Fegyelmi Tanácsának tagja, 1998-tól 2006-ig a Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi megbízottja és a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnökségének tagja is voltam.