Kezdőlap Jelöltjeink Céljaink Videók Kapcsolat

PROGRESSZÍV KAMARA

dr. Németh Zsolt

Jelölések

  • Elnökségi tag
  • MÜK Küldöttgyűlés tagja

Kirendelt védők helyzete

Egy gyorsabb tempóra lett volna szükség az elmúlt 4 évben. Jeleztem, hogy kétségtelen, hogy elindultak a folyamatok és szükséges lépéseket tett meg a kamarai vezetés, a jelenleg regnáló, de azt gondolom, hogy kellően szembe kell helyezkedni az országos kamarának egy lassabb, sokszor helyben topogó attitűdjével. Azt is gondolom, hogyha a legnagyobb létszámú, területi kamara kellő erővel képviseli magát az Országos Kamarában, akkor ezt a gyökeres fordulatot most meg tudjuk tenni.

Mindenképpen fel kell erősíteni a kamarai társadalmi szerepvállalást. A Magyar Ügyvédi Kamarában a Budapesti Kamarának vezető erőnek kell lennie, elég anakronisztikus a mostani képviseleti rendszer, már ezen is változtatni kell. Ahogy a választási rendszeren is, de nagyon fontos, hogy az ország legtöbb ügyvédjét átfogó területi kamara valóban vezető erő legyen a magyar ügyvédség számára.

Bemutatkozás

1972-ben születtem. Középiskolai tanulmányaimat az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumában, egyetemi tanulmányaimat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán folytattam. 1995-ben kezdtem a munkámat a Budapesti 1. sz. Ügyvédi Iroda ügyvédjelöltjeként. Saját – társas – ügyvédi irodám a kezdetekben büntetőjoggal, később szerencsejátékszervező társaságok képviseletével foglalkozott, ma ingatlanjoggal kapcsolatos ügyeink vannak.

2016-tól kezdve, a Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért mozgalom alapítójaként veszek részt a kamarai közéletben. 2018-ban a jelenlegi elnökkel szemben indultam a kamarai választásokon. Elnökségi tagként a konstruktív kritikai „ellenzékiség” jellemezte hozzáállásomat.