Kezdőlap Jelöltjeink Céljaink Videók Kapcsolat

PROGRESSZÍV KAMARA

dr. Papp Gábor

Jelölések

  • Elnökségi tag
  • MÜK Küldöttgyűlés tagja

Bemutatkozás

1970-ben születtem Budapesten, szüleim belgyógyász szakorvosok, édesapám a mai napig praktizáló belgyógyász egyetemi tanár.

A budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem 1988-ban, a jogi diplomámat 1994-ben a Miskolci Egyetemen szereztem meg, cum claude minősítéssel.

Az első egyetemi évem óta dolgoztam Orosz Balázs ügyvéd irodájában, meg sem fordult a fejemben, hogy más hivatást válasszak, így a diploma megszerzése után Orosz Balázs ügyvédjelöltje lettem, majd 1997-től – a szakvizsgáim letételét követően – ugyanebben az ügyvédi irodában lettem ügyvéd.

2002-ben Szigethy Györggyel megalakítottuk a Szigethy-Papp Ügyvédi irodát, majd 2009-től a Papp Gábor Ügyvédi Iroda alapítója és vezetője lettem. 

1999-től több éven át általános jogi ismereteket tanítottam a a Budapesti Gazdasági Főiskola (mai BGE) Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karán.

Több, mint tíz éve kizárólag büntetőügyekkel foglalkozok, 2008-óta a Jogi Szakvizsgabizottság cenzora vagyok, büntetőeljárási jogból vizsgáztatok.

A Magyar Ügyvédi Kamarától 2011-ben Kiváló Ügyvédi Munkáért díjat, míg a Budapesti Ügyvédi Kamarától 2017-ben Eötvös Károly – díjat kaptam.

Két fiú gyermekem és egy nevelt lányom van, feleségem a Fővárosi Törvényszék bírája. 

Kifejezetten megtisztelőnek tartottam a felkérést, hogy a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnökségébe pályázzak, megválasztásom esetén ügyvédjelölti éveimet is beleértve közel 29 éves ügyvédi pályán töltött összes tapasztalatommal és tudásommal igyekezni fogok a budapesti ügyvédek érdekeit képviselni és érvényesíteni.