Kezdőlap Jelöltjeink Céljaink Videók Kapcsolat

PROGRESSZÍV KAMARA

dr. Vauver Krisztina Éva

Jelölések

  • Elnökségi tag
  • MÜK Küldöttgyűlés tagja

Határozott érdekképviselet

Nagyon fontosnak tartanék egy sokkal, de sokkal határozottabb kamarai szerepvállalást, társadalmi felelősségvállalást és igenis kemény hangú megnyilvánulásokat bizonyos kérdésekben, különösen a jogállamiságot érintő kérdésekben, illetve bizonyos társadalmi csoportokat érintő nyílt jogsértések ügyében. Ezt nagyon hiányolom a mostani vezetés részéről, tudom, hogy hatásköri problémák is felmerülhetnek, tudom, hogy mindenki fél attól, hogy megégesse magát esetleg politikával, de igenis vannak olyan kérdések, amikben egy olyan szervezet, amiben professzionális képviseletek gyakorló személyeknek az érdekképviseletét látja el, nem mehet el szó nélkül.

Az ügyvédség az a felelősségvállalásnak és a függetlenségnek az esszenciája, legalábbis számomra. Én azt gondolom, hogy olyan kérdésekben, amikor nyílt jogsértésekkel állunk szemben, akkor egy jogászi étosz alapján működő hivatásrend nem maradhat csendben. Igenis fel kell emelnie a hangját akkor, amikor azt látja, hogy bizonyos társadalmi csoportok jogfosztottá válnak, sajnos egyre nagyobb terhelés és azt kell, hogy mondjam, az ügyvédséget úgy, mint egy hivatásrendet, nagyon komoly felelősség terheli abban, hogy idáig jutottunk.

Bemutatkozás

2001-ben diplomáztam az ELTE jogi karán, 2006 óta megszakítás nélkül dolgozom ügyvédként egyszemélyes ügyvédi irodámban. Túlnyomórészt az energiajog területén tevékenykedem, az országban az elsők között kezdtem megújuló energiával, azon belül naperőművekkel foglalkozni, ezen a területen nyújtok jogi szolgáltatásokat hazai és külföldi szakmai befektetőknek. Emellett klasszikus polgári praxist folytatok, a hangsúlyt a gazdasági és társasági jogra helyezve. 2011-ben adójogi szakjogász képesítést szereztem az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében.

A munka és a család között egyensúlyozva átérzem a karban már többségben lévő nők problémáit, és naponta tapasztalom, hogy a nőknek milyen kihívásokkal kell az ügyvédi pályán megküzdeniük.

Az elmúlt ciklusban a BÜK felügyelőbizottság tagjaként és a MÜK küldöttgyűlésében dolgoztam, így szereztem némi tapasztalatot a kamara működéséről és annak anomáliáiról is.

A hivatásrendünket is testközelből érintő változások éveiben, amikor szinte naponta szembesülünk mindeddig ismeretlen – embert- és ügyvédet próbáló – kihívásokkal, amikor az abszurd és színvonaltalan jogalkotás következményeit mindannyian nyögjük, olyan kamarai vezetőkre van szükségünk, akik az ügyvédség érdekeit empatikusan és szükség esetén konfrontatívan képviselik.